Bij het Repair Café kun je bijvoorbeeld terecht met kleding of elektronica.
Bij het Repair Café kun je bijvoorbeeld terecht met kleding of elektronica.

Repair Café Herpen is meteen een succes, ‘grote opkomst’

Algemeen 565 keer gelezen

HERPEN | Op 4 april was het dan zo ver. Op die dag werd in de Huiskamer van Dorpshuis ’t Slotje in Herpen het eerste Repair Café gehouden. “Zoals we gehoopt hadden was de opkomst groot”, aldus de organisatie. 

“De mensen kwamen met diverse apparaten om te laten maken. Onze reparateurs bogen zich onder andere over een stofzuiger, telefoon, kerstverlichting, stereotoren, grasmaaier en jassen en andere kledingstukken. We kregen in totaal veertien reparaties aangeboden, waarvan er maar twee niet konden worden voltooid! Een prima bijdrage aan een milieubewuste samenleving.” Als ‘klanten’ niet mee konden helpen of even moesten wachten, kregen ze een lekkere kop koffie of thee aangeboden door de Coöperatie Het Land van Herpen.

“Kom de volgende keer kijken en breng ook iets ter reparatie mee! We zijn er elke eerste donderdag van de maand (behalve in augustus) van 9.30 tot 12.00 uur. De eerstvolgende Repair Cafés zijn op 2 mei en 6 juni.” Het Repair Café is een initiatief van Kom Bij Ons-Herpen.

Het Repair Café organiseert ook nog een speciale actie rond de Europese verkiezingen. ‘t Slotje fungeert op 6 juni namelijk ook als stembureau. “We willen dan ook de hele dag beschikbaar zijn zodat u twee vliegen in één klap kunt slaan: gaan stemmen én iets laten repareren”, aldus de organisatie. Kijk voor meer informatie op www.kboherpen.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant