Blauw Geel'38 boog na rust een achterstand om tegen GVV Unitas.
Blauw Geel'38 boog na rust een achterstand om tegen GVV Unitas. Foto: Gerard Beekmans

Hattrick Van der Zanden bij winnend Blauw Geel’38: ‘Ik hoop dat Meerssen zondag wint’

Voetbal 2.552 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel’38 heeft de derde plaats in de Derde Divisie zaterdag verstevigd. De Veghelaren bogen thuis tegen GVV Unitas na rust een 1-2 achterstand om: 4-2. Koen van der Zanden was de grote man aan Blauw Geel-zijde. Hij scoorde een hattrick. “Nu hopen dat Meerssen zondag wint”, lachte trainer Maurice Verbunt.

Door Martijn Schwillens

Blauw Geel’38 keek na een uur spelen tegen een 1-2 achterstand aan. “De eerste helft waren we veel beter en scoorden zij de enige keer dat ze op onze helft kwamen. In de tweede helft hield Jordy ons een paar keer op de been, maar na de 1-2 zijn wij goed gaan voetballen en vanaf het moment dat de gelijkmaker erin zat, wist ik al dat we gingen winnen. Op deze overwinning is niets af te dingen”, vond Verbunt, die Koen van der Zanden een hattrick zag maken. De aanvaller zorgde al snel voor 1-0, maar via Raphael Nartey en Mauritsio Helstone kwamen de gasten op voorsprong. De sterk ingevallen Dave de Meij bediende na dik 70 minuten de goed doorgelopen Mitchel van Rosmalen, die knap afrondde. Na de 2-2 ging Blauw Geel vol voor de winst en kreeg daarvoor ook de beloning. Van der Zanden schoot eerst raak vanuit een scrimmage en tekende vlak voor tijd voor de 4-2 eindstand, opnieuw op aangeven van De Meij.

‘Zo snel mogelijk zelf beslissen’
Met de overwinning verhoogt Blauw Geel’38 de druk op TEC (concurrent om plek drie) en SV Meerssen (concurrent om de derde periodetitel), die elkaar op zondag treffen. De Kerkradenaar heeft alvast een uitgesproken voorkeur: Meerssen. “Ik houd niet van denken in scenario’s, maar wil het gewoon zo snel mogelijk zelf beslissen. Daarom hoop ik dat Meerssen wint, want dan hebben we een marge van vier punten met de vierde plaats”, aldus Verbunt, die zijn elftal kan gaan prepareren voor een uitwedstrijd tegen zijn vorige werkgever Groene Ster. Daarna volgen nog wedstrijden tegen TEC en TOGB.