Afbeelding
Foto: https://www.orangetheworld.nl/wp-content/uploads/2022/11/Logo_SGTV_handje-scaled.jpg

Verhef je stem tegen geweld jegens vrouwen en meisjes in de actieweek van Orange The World.

vrijdag 25 november 2022 10:00 t/m 11:30

Orange the world is een wereldwijde organisatie die zich inzet tegen geweld jegens vrouwen en meisjes. Ieder jaar doet de gemeente Oss hieraan mee door het gemeentehuis en de Pillenstrip achter het station in het oranje licht te zetten tijdens de campagneweek. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Soroptimisten en Global Goals in het kader van Orange the World.

Op vrijdag 25 november komen de Wereldvrouwen van Oss bij elkaar. Vrouwen uit verscheidene landen komen bij elkaar op hun gebruikelijke zangochtend met een programma waar het thema van dit jaar “Ik ben #Medestander, jij ook?” centraal staat. Met elkaar bespreken we wat wij persoonlijk kunnen doen om geweld tegen te gaan. Omdat dit jaar de uitnodiging om #Medestander te worden juist gericht is aan mannen, is iedereen welkom. De zangochtenden worden omwille van het gevoel voor veiligheid alleen door vrouwen bezocht. Dat zou niet nodig moeten zijn!

Je bent welkom om je stem te laten horen! De Wereldvrouwen zingen enkele liederen over krachtige vrouwen, er worden gedichten voorgedragen en Leonie van de Wetering begeleidt het gesprek met als thema: “Ik ben #medestander, jij ook?”

Locatie: Wijkcentrum De Haard in Oss, vanaf 10.00 uur.

Locatie