Afbeelding

Heemkundekring presenteert boek over Heesche middenstand

Algemeen 1.358 keer gelezen

HEESCH | Heemkundekring 'De Elf Rotten' uit Heesch brengt een boek uit over de geschiedenis van de Heesche middenstand met de titel 'Van Brier tot Brier. De geschiedenis van een winkelstraat Heesch'. De fotowerkgroep van de heemkundekring is jaren bezig geweest met het uitzoeken van foto's, documentatie en allerlei informatie over de middenstanders in 't Dorp in de afgelopen 150 jaar.

'Van Brier tot Brier' beschrijft de geschiedenis van de ondernemers aan de Rijksweg, thans 't Dorp in Heesch. Aan de hand van foto's van de huidige en verdwenen panden wordt verteld wie daar welke bedrijvigheid uitvoerde. De Rijksweg wordt langsgelopen van de Hisse Barriëre (gesloopt) tot de Geffense Barriëre (ruïne). Het boek wordt uitgebracht met harde kaft en heeft een uitgebreide index. De prijs van het boek is 20 euro bij voorintekening. Na verschijning bedraagt de prijs 22,50 euro.

Ophalen
Het boek zal medio juni 2018 gepresenteerd worden. Ophalen kan op zondag 24 juni tussen 13.00 en 17.00 uur in de Heemschuur aan de Schoonstraat 35 in Heesch. Meer info via secretariaat@de-elf-rotten.nl.

Uit de krant