Afbeelding

Project van Osse fotograaf geeft familieleden gedetineerden een stem

Algemeen 413 keer gelezen

VUGHT | De Penitentiaire Inrichting (PI) van Vught is begin november tijdelijk het toneel van een bijzonder fotoproject met de naam 'Family Stranger'. Dit project geeft een inkijk in hoe familieleden van justitiabelen de detentie van hun geliefde of familielid beleven.

Het fotoproject wordt geëxposeerd aan zowel bezoekers van gedetineerden als aan het personeel van de PI Vught. Voor beide doelgroepen is een aparte presentatie ontworpen. Het fotoproject wordt gepresenteerd door de Osse fotograaf Wiosna van Bon en ervaringsdeskundige en jongerenambassadeur van Exodus Terry Akins.

Bewustwording
Family Stranger is een fotografische serie over gezinnen van gedetineerden nadat ze ontdekt hebben dat een gezinslid een misdaad heeft gepleegd en de gevangenis ingaat. Met dit fotoproject wil fotograaf Wiosna van Bon bewustwording creëren voor de worstelingen die deze mensen doorstaan. Wiosna: "Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat iemand uit hun gezin een misdaad pleegt. Ook de mensen die ik ontmoette niet. De familieleden krijgen te maken met allerlei ethische vragen waardoor de relatie onder forse spanning komt te staan. De gezinsleden zullen de relatie met het criminele gezinslid moeten beoordelen en ook bepalen of zij kunnen leven met datgene wat hij/zij heeft gedaan." Met haar foto's legt Wiosna de verschillende fases vast die de familieleden doorlopen.

Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Uit de krant

Uit de krant