Lennaert Nijgh Tribute in De Lievekamp
Lennaert Nijgh Tribute in De Lievekamp

Lennaert Nijgh Tribute in De Lievekamp

Algemeen 122 keer gelezen

OSS | In het kader van de Nationale Poëzieweek brengt Poëzie Podium Oss een ode aan de in 2002 overleden Nederlandse tekstdichter Lennaert Nijgh. Deze tribute vindt plaats op vrijdag 1 februari in theater De Lievekamp.

Na eerdere succesvolle tributes over grote artiesten als Bob Dylan en Leonard Cohen, kiest Poëzie Podium Oss dit jaar voor een Nederlandse tovenaar met woorden; Lennaert Nijgh. Nijgh maakte vooral naam als tekstdichter voor Boudewijn de Groot, maar schreef ook voor Rob de Nijs, Liesbeth List en tal van andere artiesten. Deze voorstelling behoort tot de programmalijn Theater van de Stad. De regie is in handen van PA Producties. 

Tribute programma
Het avondvullende programma staat in het teken van de jaren '60, de periode waarin Nijgh een aantal van zijn bekendste werken schreef. Stadsdichter Kitty Schaap en dichters van het Poëzie Podium Oss brengen speciaal gecreëerde gedichten. De band d'Hoofd, zangeres Ine van Huet en het ensemble Duo Bagage & ses Amis zorgen voor de muzikale opluistering, zij brengen op Nijgh geïnspireerde muziek ten gehore. 

Kaartverkoop
Toegangskaarten kunnen voor 7,50 euro worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl.
 

Uit de krant

Uit de krant