Damian van Essen. (Foto: Hans van der Poel)
Damian van Essen. (Foto: Hans van der Poel)

Damian van Essen vindt titel een eervolle waardering

Algemeen 1.067 keer gelezen

Damian van Essen had vooraf niet verwacht dat hij Veelbelovend Ondernemer van het Jaar zou worden. De 20-jarige ondernemer van Vidox Media zag zich met de andere kanshebbers Melissa van Dinther van Visser Chocolade en Ramon van Mook van Bewakingsdienst Van Mook niet als favoriet. "Ik ging eigenlijk heel relaxt naar het Business Gala omdat ik er toch niet vanuit ging dat ik zou winnen. Ondanks dat ik niet had verwacht te winnen, weet ik natuurlijk wel wie mij dierbaar is en wie ik moet bedanken op zo een moment. Zij hebben er toch mede voor gezorgd dat ik het zo ver heb geschopt."

Toen hij zijn naam hoorde als Veelbelovend Ondernemer van het Jaar, stond de jonge Ossenaar in het middelpunt van de belangstelling. "De hele avond en ook de daaropvolgende dagen heb ik veel felicitaties gehad. Mooi was ook de sportiviteit van de andere genomineerden. Ze hebben me van harte gefeliciteerd met de titel."

Waardering
De titel voelt voor Van Essen als een eervolle waardering voor zijn werk. "We maken stapjes en bouwen ons bedrijf steeds verder uit. Deze titel zorgt voor een extra impuls en mogelijk voor nieuwe klanten." Hij vervolgt: "Mooi is dat alle klanten dit jaar met ons verder gaan. Want je kunt je wel alleen richten op het binnenhalen van nieuwe klanten, je huidige bestand tevreden houden, vinden we nog belangrijker."

Druk
Van Essen is ambitieus, maar ook nuchter. "Ik ben een jonge gast die graag wil ondernemen, maar zal wel altijd met twee benen op de grond blijven staan. Het is zaak om altijd scherp te blijven, dit huidige succes is geen garantie voor de toekomst. Deze titel neemt ook een bepaalde druk met zich mee. We willen de hoge verwachtingen waar blijven maken."

Over zijn bedrijf
Van Essen is op zijn 15e brutaal op TOP Oss afgestapt met de vraag of hij een clubkanaal op mocht starten. Hij kreeg de vrijheid om dat te doen en in de jaren daarna heeft hij TOP Oss TV steeds op een hoger niveau gebracht. Tussentijds verscheen hij ook voor de camera's van N.E.C. Nijmegen. Toen PSV hem benaderde en hij er meerdere gesprekken had, ging hij aan de slag bij de landskampioen. Zijn video, PR, communicatie en marketingbureau Vidox Media groeit flink en hij heeft ook meerdere grote klanten in de regio Oss.
Juryrapport
'Damian van Essen is ervan overtuigd dat beeld de toekomst heeft: bedrijfsvideo's, jaarverslagen, aftermovies. Een video is 60.000 keer sneller dan tekst. Heel bewust heeft hij ingezet op organische groei van zijn bedrijf. Risico's worden vermeden door geen personeel aan te nemen en te werken met een netwerk van zelfstandige cameramensen, videomonteurs en scriptschrijvers: de eindverantwoordelijkheid ligt bij Damian. Samenwerken en platform denken zijn de uitgangspunten bij het bedrijf. Damian is de spin in het web met alle touwtjes in handen: de klantencontacten, het basisscript en de oplevering. Hij wil persoonlijk benaderbaar zijn, dynamisch en flexibel. Ook nu al is Damian regionaal maatschappelijk actief', staat onder andere in het juryrapport.

Damian van Essen. (Foto: Hans van der Poel)
Damian van Essen. (Foto: Hans van der Poel)
Damian van Essen. (Foto: Hans van der Poel)
Damian van Essen. (Foto: Hans van der Poel),

Uit de krant