Veel belangstelling voor informatiebijeenkomst in Macharen.
Veel belangstelling voor informatiebijeenkomst in Macharen.

Macharenaren laten zich massaal horen: 'Nieuwbouw erg belangrijk'

Algemeen 1.323 keer gelezen

MACHAREN | Veel inwoners van Macharen zijn het erover eens: er is dringend behoefte aan nieuwbouw. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst in De Bongerd.

CDA Oss was initiatiefnemer met de prijsvraag 'Macharen Bouwt'. De partij wil toekomstige woningbouw in het dorp op de agenda zetten en heeft daarvoor de leegstaande voetbalvelden in gedachten. Er kwamen meerdere plannen binnen, waarvan de 'groep Erik van Gool' het winnende plan indiende. De groep heeft in haar plan vier doelen: Macharen levendig houden, zorgen voor doorstroming, starters een kans geven en ouderen de mogelijkheid bieden in Macharen te blijven wonen. Maandagavond werd in het Macharense gemeenschapshuis duidelijk dat veel inwoners het erg belangrijk vinden dat er nieuwe woningen bij komen. "Want als er niets gebeurt, dan kunnen wij als jongeren hier niet meer wonen en sterft het uit", aldus een reactie van een bewoner. Uit andere reacties bleek dat de meeste inwoners een goede mix van woningen willen en dat het voor de leefbaarheid van het dorp belangrijk is dat er snel gebouwd kan worden.

Concrete plannen
Het kan nog een flinke tijd gaan duren voordat de voetbalvelden plaatsmaken voor woningen. Eerst wil de gemeente concrete plannen zien. Daarvoor wordt een werkgroep geformeerd met bewoners. "Ik begrijp dat er jarenlang door Macharenaren is gemopperd waarom hier niet gebouwd is. Het heeft geen zin om achteruit te kijken, onder dit college wordt er meer geluisterd naar de kernen. Ik daag bewoners uit om met plannen te komen", aldus Maarten van den Nieuwenhof, projectleider locaties Vastgoed bij de gemeente Oss. CDA-raadslid Sidney van den Bergh is blij met de grote opkomst van bewoners, maar is wel kritisch op de gemeente. "De mensen hebben vanavond bevestigd dat er behoefte is aan nieuwbouw. Maar ik vind dat de gemeente Oss nu de regie in handen moet nemen. Nu leggen ze die rol bij de bewoners. We blijven er als CDA Oss bovenop zitten, ook in andere kernen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant