www.deverlorenherinnering.nl
www.deverlorenherinnering.nl

Escape rooms ontwikkelen samen online spel

Algemeen 1.903 keer gelezen

Achttien escape rooms uit het hele land hebben de handen ineengeslagen en samen een online spel ontwikkeld: de Verloren Herinnering. Een online avontuur voor iedereen die houdt van escape rooms en puzzelen, en in deze tijden van thuiswerken en isolatie wil 'ontsnappen' aan de huidige werkelijkheid. Ga naar de website www.deverlorenherinnering.nl.

Het idee ontstond nadat escape rooms door de nieuwe coronamaatregelen gedwongen werden hun deuren te sluiten voor het publiek. Het idee? Kunnen mensen niet meer naar ons toe? Dan brengen wij onze spellen naar hen toe. Zonder elkaar ook maar één keer in het echt te hebben gezien, hebben de achttien meewerkende escape rooms in de afgelopen twee weken het spel ontwikkeld vanuit huis. Het heeft geleid tot een diverse verzameling puzzels en een spel dat jong én oud twee tot vijf uur puzzelplezier belooft. Net zoals bij een fysieke escape room, kun je al spelend om hints vragen wanneer je vastloopt. Het spel is bovendien helemaal gratis: "Ons eerste doel was iets doen voor de puzzelaars die we momenteel niet kunnen ontvangen en hen deze eenzame tijd door loodsen", zegt één van de escape room eigenaren.

Vrijwillige donatie
Aan het einde van het spel wordt puzzelaars die het spel hebben uitgespeeld, gevraagd om een vrijwillige donatie. Ook krijgt iedere puzzelaar die het spel voltooit tien procent korting bij alle deelnemende escape rooms wanneer ze weer open zijn: "De deelnemende escape rooms liggen goed verspreid over het land, dus ver reizen voor je eerstvolgende escape avontuur hoeft niet, maar mag natuurlijk wel."

'De Verloren Herinnering'
In een oude kist op zolder vind je als speler allerlei aandenken die een geallieerde Canadese piloot van zijn grote liefde heeft bewaard. Ze leerden elkaar kennen tijdens de bevrijdingsfeesten in 1945. Maar wie is deze vrouw? En wáár is ze? Zullen zij elkaar ooit nog zien? Iedere puzzel of opdracht brengt je een stukje dichterbij de antwoorden.. (Vanaf 10 jaar. Voor 1-6 spelers).

Uit de krant

Uit de krant