Ondertekening voor samenwerking gemeente Oss en Kerstcircus Oss.
Ondertekening voor samenwerking gemeente Oss en Kerstcircus Oss.

Kerstcircus Oss en gemeente ondertekenen overeenkomst voor komende jaren

Algemeen 434 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss en NederlandseKerstcircussen.nl hebben dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De intentie van beide partijen is dat er de komende jaren een Kerstcircus plaats gaat vinden op het parkeerterrein bij De Rusheuvel.

Kerstcircus Oss start op donderdag 23 en vrijdag 24 december met schoolvoorstellingen. Van 25 december (eerste kerstdag) tot en met zondag 9 januari zijn er iedere dag (op 2 dagen na) twee of drie voorstellingen. Het is het ultieme familiecircus voor gezinnen. Met allemaal geëngageerde topnummers uit heel Europa. Van een hoogdraadnummer met motor, een jongleur, acts met teckels en dromedarissen, een komisch trampolinenummer, muzikale clowns tot de beste zakkenroller van de wereld: Kenny Quinn. “We gaan mensen met ons geweldige team laten genieten van adembenemende en spectaculaire kerstvoorstellingen. We hebben topartiesten die u meenemen in een ‘rollercoaster’ aan emoties. Een gulle lach, traan van ontroering, of hand in hand op de tribune genieten van een gezamenlijke beleving”, aldus René Duursma, directeur van Kerstcircus Oss.

Kunst en cultuur
Wethouder Thijs van Kessel is erg blij met de komst van Kerstcircus Oss. “We zijn ontzettend trots als gemeente en gemeentebestuur dat we één van de plaatsen in Nederland zijn die gastheer mogen zijn van het Kerstcircus komend najaar. Oss is een echte circus- en kermisstad. Het circus is een vorm van kunst- en cultuur die heel erg past bij de Ossenaren. Je merkt ook echt dat het nu al leeft. Mede door de borden langs de weg krijg ik reacties dat mensen blij zijn dat er een prachtig circus naar de stad komt.”

Noeste arbeid
Al van jongs af aan is Van Kessel onder de indruk van het circus. “De ene dag is het nog een parkeerplaats of een verlaten terrein, de dag erna is er een hoop bombarie en staat er een reusachtige tent met acts die je nog nooit van je leven hebt gezien. Artiesten hebben echt passie voor het vak. Maar wat veel mensen niet zien, is dat er keihard wordt gewerkt, ook midden in de nacht. Daar kan ik alleen maar waardering voor hebben.”

Bedrijfsleven
Het is voor bedrijven, instanties en instellingen mogelijk om het tentencomplex in combinatie met de circusvoorstelling als cadeau aan te bieden aan personeel en/of relaties. De mogelijkheden zijn oneindig en de arrangementen divers. Van Kessel: “Er liggen hartstikke mooie kansen voor bedrijven, bijvoorbeeld als jaarafsluiting. We gaan ook in gesprek met Centrummanagement Oss om bij de lokale ondernemers te kijken naar de mogelijkheden. En als gemeente zijn we ook aan het kijken hoe we ons aan het circus kunnen verbinden.” Meer informatie en kaartverkoop via de website www.nederlandsekerstcircussen.nl/circussen/
kerstcircus-oss.

Circus heeft in Oss een rijk verleden én een grote toekomst.Geachte redactie,Wij herinneren u vriendelijk aan onderstaande perspresentatie. U bent van harte welkom. Oss en circus horen bij elkaar en daar zijn we trots op. Door het kerstcircus te omarmen draagt de gemeente eraan bij dat internationaal hoogwaardig circus ook in de toekomst voor het hooggeëerde publiek in deze regio blijft bestaan. Goed voor het circus én onze stad. Daarom nodigen wij u uit voor een eerste kennismaking met de organisatie achter Kerstcircus Oss waarmee de gemeente OSS een samenwerking voor meerdere jaren aangaat. En u krijgt de mogelijkheid om per bus (de beroemde HANS KLOK-bus!) een bezoek te brengen aan het circusterrein. Wij verzoeken u i.v.m. de nog steeds geldende coronamaatregen uw komst vooraf per e-mail te melden bij Sammy Little, secretariaat Kerstcircus Oss: e-mail: secretatriaat@nederlandsekerstcircussen.nl of 020 244 03 03. Kerstcircus Oss maakt deel uit van NederlandseKerstcircussen.nl (Duursma Events) dat door schaalvergroting grote stappen maakt om na de coronacrisis kerstcircus op het hoogste niveau toekomstbestendig te maken. Tijdens deze bijeenkomst ondertekenen wethouder Thijs van Kessel namens de gemeente Oss en René Duursma namens Kerstcircus Oss een samenwerkingsovereenkomst Programma:14.15 Inloop gemeentehuis14.30 Persconferentie in de vorm van talkshow o.l.v. uitvoerend producent Atze Lubach, met de volgende elementen: - visie gemeente (wethouder Van Kessel); de geschiedenis van het circus in Oss, het programma van het komende circus gepresenteerd door de spreekstalmeester Jarno Kikkert. - ondertekening overeenkomst (afhankelijk van de wensen en logistiek) in stadhuis of op het circusterrein. Circa 15.00 vertrek per met HANS KLOK-bus naar circusterrein. U wordt geacht in de bus een mondkapje te dragen.-        Gelegenheid tot stellen van vragen/individuele interviews en het maken van opnamen en nadere kennismaking.

Meer informatie en tickets via www.nederlandsekerstcircussen.nl/circussen/kerstcircus-oss/.

Uit de krant