Jacqueline Snellen tussen enkele exemplaren van de Green Egg (foto Hans van der Poel).
Jacqueline Snellen tussen enkele exemplaren van de Green Egg (foto Hans van der Poel). Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Barbecueën op een Big Green Egg van Kookstijl

Algemeen 818 keer gelezen

OSS | Vakantietijd, barbecuetijd! En waarop kun je dat nu beter doen dan op een Big Green Egg, de bekende groene kamado bbq. Kookstijl in Oss is een van de verkooppunten van dit exclusieve merk.                               

De Big Green Egg heeft inmiddels het hart van menig barbecuefan veroverd. Ook Jacqueline Snellen was meteen verkocht. De eigenaresse van Kookstijl vond het merk perfect passen binnen haar winkel. “En klanten ook, ik kreeg regelmatig te horen of we de Green Egg verkochten. Daarom, en omdat ik er zelf zo enthousiast over ben, ben ik gaan kijken wat er mogelijk was. Maar zo eenvoudig is het niet om is het niet om de Big Green Egg te mogen verkopen. Het bedrijf legt de lat hoog, er zijn in Nederland maar zo’n 120 winkels waar de producten te koop zijn. We hebben met het personeel van Kookstijl diverse producttrainingen doorlopen, zodat we klanten perfect kunnen adviseren en uitleggen wat de mogelijkheden zijn. Dus we zijn erg trots dat we bij het toch wel exclusieve gezelschap van verkooppunten horen”, aldus Jacqueline, die naar eigen zeggen helemaal gaat ‘shinen’ van de speciale keramische barbecue die in de volksmond ook wel ‘het groene ei’ wordt genoemd. Ook bij haar thuis gaat het “Egg’ dan ook regelmatig aan.

Extra mals
De Big Green Egg is er in zeven verschillende modellen, van de MiniMax (’Die kun je met zijn 35 kilo overal makkelijk mee naar toe nemen, bijvoorbeeld op de camping’) tot het 2XL-model voor grote gezelschappen en alle maten daar tussen in.
Volgens Jacqueline is barbecueën op de Big Green Egg meer dan zomaar een stukje vlees grillen. “Door het speciale keramiek , mede ontwikkeld door NASA, ontstaat een luchtstroom die gerechten en ingrediënten extra mals maakt. Het keramiek werkt extreem isolerend en kan zeer hoge tempraturen aan. De mogelijkheden zijn talrijk. Slowcooken, roken, stoven, het bereiden van een ovenschotel of pizza; eigenlijk ontdek je steeds wel weer wat nieuws.”
De aanschaf van een Big Green Egg is een investering voor het leven, stelt Jacqueline. “Er hangt een zeker prijskaartje aan, maar dat is het dubbel en dwars waard. De kamado gaat levenslang mee, waar andere wel eens mankementen krijgen. En áls er al eens wat is, is de service perfect. Maar tot nu toe heb ik nog geen klachten gehad”, lacht Jacqueline.

Lees het complete artikel vandaag in Weekblad Regio Oss

Uit de krant

Uit de krant