Afbeelding

Scholen zamelen frituurvet in voor VluchtelingenWerk Oss

Algemeen 477 keer gelezen

OSS | Vrijeschool ‘t Kleurenbos en IBS Mozaïek starten gezamenlijk een inzamelingsactie. De scholen helpen mee aan de recycling van frituurvet en oliën tot duurzame biobrandstof en steunen daarmee VluchtelingenWerk Oss.

Bij veel Nederlandse huishoudens verdwijnt frituurvet nog steeds bij het restafval of in het riool. Dit is zeer schadelijk voor het milieu en het riool. Door het frituurvet in te zamelen kan het worden gerecycled door Green Oil Recycling tot duurzame biobrandstof. Vrijeschool ‘t Kleurenbos en IBS Mozaïek ontvangen per ingezamelde container met frituurvet 50 euro en zullen dit in zijn geheel schenken aan VluchtelingenWerk. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen op de vlucht. De twee scholen schenken aan het project gezinsherenigingen.

Meedoen
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens tijdens openingstijden (8.30 tot 14.30 uur en vrijdag tot 12.15 uur) van de scholen in de speciale container aan de Oude Litherweg 18a in Oss. Meer info via info@kleurenbos.nl.

Uit de krant

Uit de krant