Michel Nierop.
Michel Nierop.

Michel Nierop deelnemer aan Groots Gouds Stadsdichters Gala

Algemeen 193 keer gelezen

OSS | Michel Nierop doet zondag 15 mei mee met het Groots Gouds Stadsdichters Gala. Samen met 40 andere stads- en dorpsdichters strijden ze om de Grote Prijs van Gouda, de landelijke prijs voor Nederlandse Stads-, Dorps- en Eilanddichters.

Het is bijzonder dat Nierop mee doet, want zijn plek was eigenlijk bedoeld voor de stadsdichter van Den Bosch. Die moest echter verstek laten gaan en heeft zijn plaats doorgegeven aan de stadsdichter van Oss.
Nierop is lid van het Poëzie Podium Oss en sinds 28 april 2021 stadsdichter van Oss. Elke twee weken zijn de gedichten te lezen op onder andere zijn Facebook, Twitter en Instagram. Zijn stijl is bijzonder en raakt aan de verbeelding. Met woordspelingen, een grap en de juiste toon probeert hij bij de lezer een snaar te raken. De thema’s waar hij zich mee bezighoudt zijn natuur, liefde, menselijk contact en als stadsdichter natuurlijk ook de actualiteit in de breedste zin van het woord.

Muziek
Naast dichten is Nierop een muzikant uit de regio. Gedurende de coronacrisis was hij betrokken bij de totstandkoming van Luister Lees Expeditie. Een burgerinitiatief in samenwerking met ONS welzijn voor de deelnemers van Lees Expeditie. Naast als dichter is hij ook op het podium te vinden in de formatie Turtle Back Lane. Samen met Eke spelen zij popmuziek uit eigen werk.

Uit de krant