Garnizoenskerk Ravenstein.
Garnizoenskerk Ravenstein.

Kunst in en om kerken langs de Maas

Algemeen 892 keer gelezen

K26 -het Kunstpodium van Oss- organiseert een kunstroute en nodigde hierbij ook het Poëzie Podium Oss uit. De kunstwerken, poëzie en muziek kunnen bezoekers vinden in de kerken van Ravenstein, Neerlangel, Demen, Dieden, Megen (Broeder Everardusplein en Clarissenklooster), Macharen, Oijen, Lithoijen en Lith. 

De kerken zijn geopend van 10 tot en met 26 juni op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op 11 juni om 12.00 uur opent Max de Vries met een speech in de Garnizoenskerk in Ravenstein. Dichter Han Jansen leest een gedicht voor en de band SPROK zorgt voor de muzikale omlijsting.
Op 9 locaties laten 23 kunstenaars van K26 werk zien. Zes dichters van het Poëzie Podium Oss maakten voor elke locatie een toepasselijk gedicht wat ter plaatse te lezen zal zijn. Binnen of buiten de kerken treden muzikanten op. Er klinkt onder andere orgelmuziek, (koor)zang, gitaar, jazz en blokfluit.

Route
De (fiets)route staat aangegeven in de folder die in of bij de kerken ligt. Hierin vinden bezoekers ook informatie wie in welke kerk zijn of haar werk toont en muziek maakt. Gedichten liggen in de kerken. De route is prima te fietsen over de dijken tot en met Lithoijen. De dijk naar Lith is afgesloten voor fietsers.
Al eerder organiseerde K26 kunstenaars een kunstroute in de wijk Ussen in Oss. Het succes van die route speelde een grote rol bij de organisatie van een nieuwe route, dit keer langs de kerken in de Maasdorpen. “Elke routeplaats heeft een eigen sfeer: bijvoorbeeld bij de Clarissen in Megen wordt als vanouds stilte gerespecteerd. Om deze rust niet te verstoren is de kunst in het voorplein van het klooster te zien”, aldus K26.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant