Te zien tijdens Fantastival 2022: Uili’s Tropical Summer Show.
Te zien tijdens Fantastival 2022: Uili’s Tropical Summer Show.

Fantastival unieke samenwerking tussen vele betrokkenen

Algemeen 329 keer gelezen

OSS | Muzelinck organiseert op zondag 10 juli het straattheaterfestival Fantastival. Na twee jaar van afwezigheid is de organisatie extra blij dat dit festival weer georganiseerd kan worden. Het thema van deze editie is dan ook ‘Happy!’. 

Fantastival is een unieke samenwerking tussen vele betrokkenen. Het festival wordt elk jaar in opdracht van de gemeente Oss georganiseerd door Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Vanwege de coronamaatregelen heeft het festival twee jaar niet kunnen plaatsvinden.

Kunst en cultuur
Bij elke editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en omgeving en komen er professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland om mensen in contact te brengen met verschillende vormen van kunst en cultuur. Geïnspireerd door het Zuid-Amerikaans carnaval met al haar vrolijkheid en prachtige kleuren wil Muzelinck tijdens Fantastival 2022 vooral laten zien hoe fijn het is om samen te komen, door elkaar geïnspireerd te raken en verrast te worden door bijzondere optredens. Fantastival is een vrij toegankelijk evenement dat geschikt is voor het hele gezin. Kijk voor het volledige programma op de website
www.fantastival.nl.

Speciale producties
Muzelinck streeft ernaar om verschillende amateurkunstverenigingen samen te brengen en te laten ontdekken wat ‘de kunst van samen’ kan betekenen. Voor Fantastival 2022 is de samenwerking gezocht met Peter van Aar, theaterregisseur. Hij is verantwoordelijk voor drie, speciaal voor Fantastival gemaakte producties. Zo is er om 12.00 uur een gezamenlijke openingsact op het grasveld voor Muzelinck, een act die gedurende de middag vier keer zal worden opgevoerd in het Jan Cunenpark en om 16.45 uur is er een slotact in het Sint Barbarapark bij De Groene Engel. Al deze producties zijn een samenspel tussen amateurkunstenaars en professionele artiesten.

Terug naar de ‘roots’
Voor het eerst in de historie vindt Fantastival nu plaats in juli in plaats van september. Een andere verandering is de locatie. De optredens vinden dit jaar vooral plaats in de Raadhuislaan; op het grasveld bij Muzelinck, bij de bibliotheek, voor het gemeentehuis, in het Jan Cunenpark en in het Sint Barbarapark (bij De Groene Engel). De Raadhuislaan zal tijdens Fantastival afgesloten zijn voor verkeer. Met de verandering van de optreedlocaties gaat Muzelinck terug naar waar Fantastival ooit begonnen is; aan de Raadhuislaan. Daarnaast biedt het Sint Barbarapark naast de Groene Engel een belangrijk podium. Tussen de locaties zal ook bewegend straattheater te zien zijn.

Uit de krant