De Carmelietenstraat.
De Carmelietenstraat.

Aanpassingen verkeersregels rond Walkwartier

Algemeen 2.581 keer gelezen

OSS | Het omvangrijke verkeersplan rond het Walkwartier is afgerond, de werkzaamheden zijn nagenoeg voltooid en worden vandaag overgedragen aan de bouwer.

Eén maatregel wordt genuanceerd; de fietser (brommer) wordt nu geacht om bij de Molenstraat af te stappen, en voor circa 100 meter (tot voormalige uitrit TBL) de weg te vervolgen op de stoeprand. Vanaf 1 augustus wordt dit aangepast, uitsluitend de fietser/ brommer vanuit de Molenstraat, mag zijn weg vervolgen op de rijbaan tussen het verkeer, dat hier maximaal 30 kilometer per uur mag rijden.

Het fietsverbod vanaf de Carmelietenstraat 8 (poort TBL), blijft gehandhaafd. En zal extra toezicht op ingezet gaan worden. Bovendien worden extra metingen verricht, om meer inzicht te verkrijgen. Kijkpubliek wordt aanbevolen om in het winkelgebied te kijken, door de vermeerderde en vergrote kijkgaten. Er is zelfs één hekwerk (Walplein 1) geheel transparantgemaakt voor de jeugd en minder validen.

Bovendien is het plan al geoptimaliseerd op volgende punten; er zijn extra scheidingspaaltjes aangebracht in de bocht bij de Molenstraat-Carmelietenstraat, om bouw- en doorgaand verkeer te scheiden. Er zijn extra geleidebakens en vangrail ingezet, om spookrijders vanuit de Burgwal/ Walstraat te waarschuwen, om niet verder te rijden als Carmelietenstraat 8 (TBL poort).

Voornaamste aandachtspunt blijft volgens de gemeente de bewustwording en acceptatie van de verkeersgebruiker, om de weg anders te vervolgen als voorheen. Het is echt gevaarlijk om te fungeren als ‘spookrijder’.

Uit de krant