Afbeelding
Foto: Hans van der Poel

‘Geen kosten afval kindervakantieweken’

Algemeen 5 keer gelezen

OSS | Het college van B en W in Oss komt dit najaar met een uitgewerkt voorstel voor de omgang met afval dat vrijkomt bij de kindervakantieweken in de gemeente Oss. Ook is inmiddels besloten dat de organisatoren geen kosten voor het aanbieden va nafval hoeven te betalen.

Dat stelt wethouder Dolf Warris naar aanleiding van vragen van VDG. Die partij wilde weten hoe het college dacht over de onrust die bij de organisatoren van kindervakantieweken was ontstaan nadat de gemeente had aangegeven dat ze zelf zouden moeten betalen voor het verwerken van restafval.
Het college heeft inmiddels besloten dat organisatoren van kindervakantieweken geen kosten voor het aanbieden van afval hoeven te betalen. Dat geldt voor dit jaar en voor de komende jaren. “Voor de komende jaren geldt wel het volgende: afval moet correct gescheiden worden aangeboden. Wanneer het niet correct gescheiden wordt aangeboden worden de kosten van afvalverwerking wel in rekening gebracht. De gemeente faciliteert de kindervakantieweken voor het correct kunnen scheiden van afval”, aldus Warris.

Uit de krant

Uit de krant