Afbeelding
Archieffoto Hans van der Poel

Oud-wethouder: laat kermis uur langer open

Algemeen 4 keer gelezen

OSS | Joop van Orsouw, fractievoorzitter van Beter Oss, doet een oproep aan het college van B en W om de kermistijden alsnog te wijzigen van 23.00 naar 24.00 uur op de donderdag, zondag, maandag, dinsdag en woensdag. 

Van Orsouw stelt dat ‘het zo sinds jaar en dag geweest is in het centrum van Oss’. Volgens de oud-wethouder ondersteunen de SP, Pvda en DDO in ieder geval zijn oproep. “Vorig jaar heb ook ik ingestemd met het nieuwe evenementenbeleid zonder me te realiseren dat dit voor de kermis de consequentie zou hebben dat op doordeweekse dagen de sluitingstijd 23.00 uur wordt. Had ik dat wel gezien of was me dit verteld, dan had ik zeker een uitzondering gevraagd voor de kermis”, stelt Van Orsouw. “Jarenlang praten we in Oss over het eventueel verlengen van de kermis tot 9 of 10 dagen. Wat we nu doen is feitelijk de kermistijden verminderen met 5 uur. Van 6,5 dagen naar 6 dagen.”
Volgens Van Orsouw maken minder openingsuren de kermis in Oss minder aantrekkelijk ten opzichte van andere kermissen die op dezelfde tijd worden gehouden. “Wanneer wij een stad willen zijn met 100.000 inwoners en dito allure, dan hoort daar een kermis bij welke serieus genomen kan worden.”

Uit de krant

Uit de krant