Staatssecretaris Eric van der Burg voetbalt met een van de kinderen van de crisisnoodopvang.
Staatssecretaris Eric van der Burg voetbalt met een van de kinderen van de crisisnoodopvang. Foto: Wim Roefs

Staatssecretaris bezoekt crisisopvang Maashorst

Algemeen 2 keer gelezen

ZEELAND | “Ik ben onder de indruk van wat hier gerealiseerd is.” Dat zei staatssecretaris Eric van der Burg (Veiligheid en Justitie) maandag na zijn werkbezoek aan de crisisnoodopvang in Maashorst. 

De staatssecretaris werd verwelkomd door burgemeester Paul Rüpp van Maashorst, projectleider Marcel van der Steen en Marie-Louise van Schaijk, directeur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Daarna maakte de staatssecretaris een ronde over het terrein. Daar sprak hij met diverse bewoners van de CNO, met omwonenden die als vrijwilliger op de locatie werken en ambtenaren van gemeenten uit de Veiligheidsregio die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken.
“Deze crisisnoodopvang heeft een hoger niveau dan de gemiddelde crisisnoodopvang”, aldus de staatssecretaris. “Met die units, waar mensen ook tussen de units nog een beetje privé ruimte hebben, en dan de centrale tent in het midden, dat is echt iets heel anders. Je merkt ook gewoon als je hier het terrein op komt dat het rustig is, overzichtelijke en netjes. Ik wil andere gemeenten hier echt enthousiast voor maken, en ook kijken of we dat kunnen faciliteren.” Burgemeester Paul Rüpp is blij met het bezoek van de staatssecretaris: “Het is altijd goed als bewindslieden zelf komen kijken wat hun beleid in de praktijk betekent. Den Haag is letterlijk en figuurlijk soms wel ver weg, en een werkbezoek kan die afstand overbruggen. Gelukkig hebben wij deze mensen 7 weken een goede en rustige omgeving kunnen bieden. Nu gaan ze voor drie maanden naar een soortgelijke opvang in Horst aan de Maas. Sporthallen, leegstaande bibliotheken zijn geen oplossing. Er moeten meer centrale structurele locaties komen. Dat is humane opvang, niet het gezeul met mensen.”

Uit de krant

Uit de krant