Ook dit jaar tijdens de kermis geen buitenfeesten op de Eikenboomgaard.
Ook dit jaar tijdens de kermis geen buitenfeesten op de Eikenboomgaard. Archieffoto

Rechter zet streep door kermisfeesten buiten op Eikenboomgaard

Algemeen 3.642 keer gelezen

OSS | Het had zo’n mooi feestje moeten worden tijdens de kermis, binnen én buiten bij Onsz en de Eikenboomgaard. Maar op het laatste moment zette de rechter een streep door de outdooractiviteiten. 

Dat betekent dat het volledige programma van de kermisfeesten op Eikenboomgaard in de buitenlucht komt te vervallen. Enkele buurtbewoners van de Eikenboomgaard wonnen een rechtszaak die ze hadden ingediend tegen de gemeente Oss, die de vergunning had verleend. De geschiedenis herhaalt zich want ook in 2018 stapten zij, met succes, naar de rechter. Zij vreesden ook nu weer voor (geluids)overlast. “Dat hebben wij als gemeente niet goed gedaan”, zo steekt wethouder Dolf Warris de hand in eigen boezem. “We hebben gewoekerd met de ruimte in verband met het wegvallen van het Walkwartier. Hierdoor hebben we pas laat de vergunning kunnen afgegeven waardoor de bewoners ook pas laat naar de rechter konden stappen, iets dat overigens hun goed recht is. Maar deze uitspraak is voor de organisatoren en de jeugd in Oss, waarvoor het outdoor-programma vooral bedoeld was, natuurlijk erg zuur.”
Organisator Sjoerd Bijkersma is verrast door de uitspraak en ‘erg teleurgesteld’. “Vooral door de manier waarop en het tijdstip. Het zou een totaal ander evenement dan in het verleden worden waarbij we rekening houden met omwonenden. Alle tijd en geld die erin is gestoken, maken het extra bitter. Wij gaan de gemeente dan ook aansprakelijk stellen. De vrachtwagens stonden al klaar met het materiaal om alles op de bouwen toen we het nieuws hoorden.”
Het is de bedoeling dat een groot deel van de buitenacts naar binnen verhuist, waardoor het programma daar vroeger zal beginnen.
Overigens gaan alle overige kermisactiviteiten die buiten gehouden worden, zoals bij ‘t Berghje en de Peperstraat, wel gewoon door.

Uit de krant

Uit de krant