Het gebouw in 1948. Een ontwerp van architect De Reus.
Het gebouw in 1948. Een ontwerp van architect De Reus.

Vragen GroenLinks over pand Sint Jan mavo

Algemeen 1.492 keer gelezen

OSS | GroenLinks in Oss wil van het college van B en W weten wat het gaat doen om de Sint Jan mavo te behoeden voor verder verval voordat men aan de slag gaat met de plannen voor het Fraterspark.

Afgelopen maandag 8 augustus waren buurtbewoners getuige van een buitenbrandje op het terrein van de Sint Jan mavo. De politie was snel ter plekke, maar bluste tevergeefs met een kleine brandblusser. De brandweer arriveerde zeker 25 minuten later en kon erger voorkomen.
Sinds september 2019 stelt GroenLinks al vragen over de staat van het pand dat al lange tijd leeg staat. De intentie was ooit om de St. Jan mavo toe te voegen aan de monumentenlijst. GroenLinks wil weten of de gemeente deze intentie nog heeft.
In maart 2020 communiceerde de gemeente dat er opnieuw leegstandsbeheer zou worden toegepast. Het wachten was alleen nog op enkele technische zaken, zoals het opnieuw aanbrengen van energievoorzieningen. Tot leegstandsbeheer is het echter niet meer gekomen. En dat terwijl er volgens GroenLinks in de gemeente goede voorbeelden zijn van leegstandsbeheer, zoals het voormalige Hooghuis in Ravenstein. GroenLinks wil weten waarom is er af gezien van leegstandsbeheer en heeft men gekozen voor cameratoezicht.

Uit de krant

Uit de krant