Het katje nadat het bevrijd is.
Het katje nadat het bevrijd is.

Dierenarts in Berghem bevrijdt kitten uit auto

Algemeen 18 keer gelezen

BERGHEM | Dankzij het goede gehoor van een van de dierenartsen is donderdag een kitten onder de motorkap ontdekt van een dierenarts in Berghem. 

Die ochtend is Sietske van DAP Berghem op bedrijfsbezoek bij een melkveehouder in Oss. Nadat er van alles ook nog besproken is bij de koffie rijdt ze nietsvermoedend terug en parkeert haar auto bij de praktijk in Berghem.
Een collega dierenarts merkt op dat er een klein miauwgeluid uit de auto klinkt. Na onderzoek blijkt het geluidje linksvoor onder de motorkap vandaan te komen. Alle dierenartsen en assistentes kijken in alle hoeken en gaten of ze het kleine bange poesje kunnen zien. Maar ook als ze onder de auto kruipen, zien ze niks bewegen. En dan opeens in het licht van de zaklamp zien ze in een spleet bij de koplamp een zwart pluizig staartje.
Gelijk wordt geprobeerd het kitten te vangen. Alleen is ze bang, en blaast en sist en zet alle klauwen met nagels uit. Dus de dierenartsen krijgen haar niet te pakken. Het kitten kruipt nog verder weg in de binnenkant, net onder de lampenkap. Ook als ze de claxon af laten gaan, sprint het katje niet vanzelf er onder uit.
Uiteindelijk is dierenarts Emiel Brouwers degene die onder de auto liggend als deze opgekrikt is met een hand de achterpootjes net te pakken krijgt. En bijna net zo als bij een verlossing wurmt hij het kleine zwarte kitten aan de binnenkant van de lampenkap eruit. En wat is het bericht van de boer als ze hem appen dat het gelukt is het katje weer te bevrijden? “Wij willen haar niet terug.” 

Uit de krant

Uit de krant