Margriet en Evelien Pullens.
Margriet en Evelien Pullens.

Lezing in bieb: intuïtief omgaan met dementie

Algemeen 313 keer gelezen

OSS | In de bibliotheek in Oss wordt op maandag 19 september een lezing gehouden in het kader van Wereld Alzheimerdag. Evelien Pullens vertelt hoe haar moeder, de bekende Margriet Pullens, veranderde toen ze dementie kreeg, maar dat ze die verandering niet als negatief heeft ervaren.

Hoe kon Evelien intuïtief contact met haar blijven maken? Evelien zag dat haar moeder nog steeds aan het ervaren en ontdekken was in het leven. Evelien heeft dat als zeer verrijkend ervaren.
Ze zal dit verhaal vertellen met behulp van foto’s van de levensloop van Margriet, en de ontwikkeling die Margriet doormaakte in haar dementieproces.

Praktijkvoorbeelden
Door middel van het beschrijven van eigen ervaringen, gecombineerd met praktijkvoorbeelden wordt er een interessante en informatieve lezing neergezet.
Uiteraard is er na de lezing genoeg ruimte voor vragen en interactie onder het genot van een kop koffie of thee. Deelname kost 3 euro voor bibliotheekleden en 6 euro voor niet-leden. Koffie/thee is gratis. Vooraf aanmelden kan via www.nobb.nl/activiteiten.

Uit de krant

Uit de krant