Afbeelding

Gemeente gaat in vijf Osse wijken opkoopbescherming invoeren

Wonen 4.658 keer gelezen

OSS | In vijf Osse woonwijken gaat de gemeente een opkoopbescherming invoeren. Dat betekent dat de huizen hier verkocht worden aan mensen die er ook echt werkelijk gaan wonen. 

Het gaat om de wijken Schadewijk, Ruwaard, Oss zuid, Krinkelhoek en Ussen. Door hier de opkoopbescherming toe te passen op een deel van de koopwoningvoorraad wordt voorkomen dat investeerders deze woningen opkopen om deze vervolgens tegen hoge prijzen te verhuren. Mede door de relatief lage rente vormt vooral deze betaalbare koopwoningvoorraad op dit moment voor investeerders een interessant segment. De opkoopbescherming bevordert de slaagkans van woningzoekenden door de concurrentie van investeerders weg te nemen.

Tekort
Door de krapte op de woningmarkt is er in alle segmenten van de woningmarkt een tekort aan woningen. In het bijzonder het aantal betaalbare woningen neemt af, terwijl de vraag naar die woningen stijgt. Mede door deze schaarste aan koopwoningen stijgen prijzen en zijn steeds minder koopwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen bereikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant