Afbeelding

Inzamelactie kleding en schoenen voor beter basisonderwijs in Burundi

Algemeen 282 keer gelezen

OSS | Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood gaat op 1 oktober weer kleding en schoenen inzamelen op vier locaties in Oss. “Uw donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Burundi (Centraal-Afrika)”, aldus de organisatie.

Van 10.00 tot 13.00 uur kun je kleding en schoenen inleveren bij de Paaskerk aan de Wethouder van Eschstraat 165 en de Grote Kerk aan de Begijnenstraat 1. Van 10.00 tot 12.00 uur kun je terecht bij de Sint Jozefkerk aan de Oude Molenstraat 8 kunt u terecht van 10.00-12.00 uur. Bij de Heilig Hartkerk aan de Kromstraat 109 staan van 11.00 tot 13.00 uur vrijwilligers klaar om spullen in ontvangst te nemen. Behalve kleding en schoenen kunnen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken ingeleverd worden. Lever deze los van de kleding in een aparte gesloten plastic zak in. Gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden worden niet aangenomen.

Investeren in onderwijs
“Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen”, aldus de organisatie. “Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op een betere toekomst, mogelijk een baan, kunnen wat onafhankelijker worden en het komt de economie van het land ten goede. Met uw donatie keren we het tij voor de toekomst van deze kinderen en kunnen we in de gemeenschappen Mbuye en Bukeye, in de provincie Muramvya, ruim 45.000 kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden.”

Meer info
Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en wat er wel en niet ingeleverd mag worden kun je kijken op SamsKledingActie.nl. Daar kun je ook terecht als je zelf als vrijwilliger aan de slag wil.

Uit de krant

Uit de krant