Afbeelding
Foto:

Ontdek de wetenschapper in jezelf tijdens het Weekend van de Wetenschap

Algemeen 406 keer gelezen

OSS | De bibliotheek Oss en de gemeente Oss organiseren op zaterdag 1 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een dag boordevol experimenten op het gebied van wetenschap en techniek in het kader van het Weekend van de Wetenschap.

De organisatie vertelt: “In de Bibliotheek Oss zijn allerlei activiteiten en experimenten die voor jong en oud interessant zijn. Proefjes doen, lava lampjes maken, raketjes schieten of neem een kijkje bij de demonstratiekar: het kan allemaal bij Explicokids.”

Lego
Van 13.30 tot 15.00 uur kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar meedoen aan de lezing en workshop ‘Ontdekken en verzamelen’ door Sandra van Dam van Curiosityworld. Kinderen van 6 tot 12 jaar die graag met Lego bouwen kunnen deelnemen aan de workshops ‘Wordt Lego kapitein!’ of ‘Bouw een luchtballon van Lego’. De Lego workshops worden meerdere keren gegeven. Deelname is gratis, maar wel dient er vooraf aangemeld te worden via de website omdat er een maximum aantal plaatsen is.

Jan Cunen
Museum Jan Cunen sluit ook aan bij het Wetenschapsweekend. Bij binnenkomst in de Bibliotheek en het Museum Jan Cunen krijgt elk kind een stempelkaart. Elke activiteit die je doet levert een stempel op. Met een volle stempelkaart kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap een gratis ijsje halen bij ijssalon Venezia op de Heuvel in Oss.

Meer info
Voor meer informatie en aanmelden voor de workshop kijk je op de website van de bibliotheek. Je kan ook terecht bij de informatiebalie in de Bibliotheek of telefonisch via 0412 62 26 18.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant