Afbeelding

Arethusa dames 1 verliest eerste thuiswedstrijd van sterke tegenstander uit Zwolle

Sport 560 keer gelezen

OSS | De waterpolodames van Arethusa speelden zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Als promovendus in de landelijke 1ste divisie moesten ze het opnemen tegen het sterke SWOL uit Zwolle. SWOL was vorig jaar op de eerste plek geëindigd in de 1ste divisie, maar had promotie naar de eredivisie geweigerd, omdat ze het niet aandurfde om het op te nemen tegen de topploegen in de eredivisie. De Osse waterpolodames durven de uitdaging van een divisie hoger spelen wel aan. Ze hopen dit jaar veel te leren en zich vervolgens te kunnen handhaven op dit niveau.

In de eerste twee periodes van de wedstrijd deden de dames van Arethusa goed mee in de wedstrijd. Ze boden goed tegenstand tegen SWOL en hielden goed stand in de verdediging. Vooral ook door sterk keeperswerk van Geesje van Osch. Dankzij twee knappe goals van Esmee Lucas en een gescoorde strafworp van Britt Parijs stond het halverwege 3-5.

In de derde periode kwam Arethusa binnen een minuut zelfs terug naar 5-5 stand. Britt Parijs scoorde haar tweede strafworp van de avond en Simone Lucas scoorde een bijna onmogelijke, maar prachtige goal als midvoor. Helaas waren de Osse dames het daarna ‘even helemaal kwijt’, slordige passing zorgde voor veel balverlies en daar wist SWOL wel raad mee. De counters vlogen om onze oren en in de verdediging kwamen we steeds een seconde te laat. SWOL liep uit tot 5-11 en de wedstrijd was daarmee wel gespeeld.

In de laatste periode konden we niets anders doen dan proberen de eer te redden. Aanvoerster Simone Lucas ging voorop in de strijd en scoorde nog drie goals waaronder een strafworp. Ook de 15-jarige Sophie Merkens scoorde met een knap schot van afstand. De scherpte van de eerste twee periode kwam echter niet helemaal terug, maar ondanks dat ze vier keer scoorden in deze periode kregen ze er ook nog vijf tegen waarmee de eindstand 9-16 op het scorebord kwam.

Volgende week zaterdag 1 oktober speelt Arethusa uit tegen ZPC Amersfoort. Op zaterdag 8 oktober staat om 20.45 uur de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen BZC Brandenburg uit Bilthoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant