V.l.n.r. Ineke Alards, Ans Rasing, Charles van Herpen, Frank Wijnands, Jopie Stevens (Mentor), Jose Vissenberg, Liny Alards, Tim Verstegen, Marion Kroezen, Eric van Schaijk, Dick Leinweber, Elma Oudhof, Peter van der Meijden (Mentor)
V.l.n.r. Ineke Alards, Ans Rasing, Charles van Herpen, Frank Wijnands, Jopie Stevens (Mentor), Jose Vissenberg, Liny Alards, Tim Verstegen, Marion Kroezen, Eric van Schaijk, Dick Leinweber, Elma Oudhof, Peter van der Meijden (Mentor) Foto:

Natuurgidsenopleiding IVN van start gegaan

Algemeen 742 keer gelezen
OSS | Een enthousiaste groep van 36 cursisten is afgelopen zaterdag van start gegaan met de opleiding tot natuurgids voor IVN. Met een kennismaking, een presentatie en enkele kleine oefeningen in het veld zijn alle deelnemers op pad gegaan naar het einddoel, een volwaardige natuurgids worden voor de IVN afdelingen van Bernheze, Oss, Veghel en Uden. 
Naast de verdere verrijking van natuurinhoudelijke kennis, wordt in deze opleiding ook veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van didactische vaardigheden. Dit vindt plaats door middel van 30 theorieavonden, 21 excursies in het veld en een afsluitende eindopdracht. Volgens planning zijn de deelnemers in juni 2024 klaar met de opleiding. De natuurgidsen zijn de spin in het IVN-web als het gaat om natuurwandelingen, lezingen, cursussen, excursies en alle andere activiteiten die IVN organiseert, om natuureducatie vorm te geven in onze eigen leefomgeving. De opleiding is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Prins Bernhard cultuurfonds, Streekfonds de Maashorst, Waterschap Aa en Maas, de Brabantse Milieufederatie en het Fonds NME van de van Dijk Nijkamp Stichting, en uiteraard de inzet van vele vrijwilligers van IVN als docent, mentor en organisator van de opleiding.

Uit de krant