Regenboogvlag.
Regenboogvlag.

Oss viert tien jaar regenboogstad met talkshow op Coming Out Dag

Algemeen 305 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss viert haar tiende jaar als Regenboogstad. Ter ere van de gelegenheid is er op 11 oktober om 19.30 uur een talkshow in theater De Lievekamp. “Het wordt een show met muziek, theater en gesprekken met verschillende gasten, die door de jaren heen betrokken zijn bij Regenboogstad Oss”, aldus de gemeente. “We blikken terug op de laatste tien jaar en kijken vooruit naar de komende jaren.”

De show 10 jaar Regenboogstad is een coproductie van Regenboogstad Oss en Theater van de Stad. De gemeente vertelt verder: “Fieke Opdam is onze unieke host. Zij gaat in gesprek met alle gasten. Dit zijn (oud) wethouders, mensen uit de ouderenzorg, nieuwkomers, jongeren en docenten. Zij was ooit de jongste non van Nederland en is nu cabaretière. En natuurlijk hebben we theater. Theatergezelschap BOYS WON’T BE BOYS doorbreekt vooroordelen en stereotypen met hun verhalen. Of je nou hetero of homo bent, aseksueel of biseksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of drag queen… niemand past precies in het hokje ‘man’.”

Regenboogvlag op Coming Out Dag
11 oktober is het ook Coming Out Dag . “Op deze dag vieren we de acceptatie van seksuele - en genderdiversiteit”, vertelt de gemeente. “De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het vliegen van de regenboogvlag geven gemeenten een boodschap af aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit. Natuurlijk vliegen wij de regenboogvlag op 11 oktober tijdens Coming Out Dag voor en achter het gemeentehuis in Oss. Oss is een Regenbooggemeente. Dat is een gemeente die beleid ontwikkelt voor de acceptatie van LHBTIQ+ personen. LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender personen, intersekse personen, queers en alle vormen van gender en seksuele geaardheid, die niet onder de andere letters vallen.”

Meer informatie op de website van de gemeente.

Uit de krant

Uit de krant