Het plan voor Rondom d'n Plag met een wandel- en voedselbos, natuurspeelplaats, cultuurheuvel, evenementenweide en oogstgenotentuin.
Het plan voor Rondom d'n Plag met een wandel- en voedselbos, natuurspeelplaats, cultuurheuvel, evenementenweide en oogstgenotentuin. Foto: Onder d'n Plag

Rondom d’n Plag maakt kans op prijzengeld voor aanleg jeugdvoorzieningen

Algemeen 876 keer gelezen

DEMEN | Het project Rondom d’n Plag in Demen is één van de tien genomineerden voor de K2Prijs. Het initiatief wil rondom het gemeenschapshuis Onder d’n Plag graag een aantal nieuwe voorzieningen aanleggen voor de jeugd zoals een natuurspeeltuin, cultuurheuvel en evenemententerrein. “K2Challenge stimuleert maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan het zo prettig en probleemloos mogelijk opgroeien van kinderen, jongeren en jongvolwassenen in Brabant”, aldus initiatiefnemer K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd.

Uit 31 inschrijvingen koos de jury tien finalisten die worden uitgenodigd om hun initiatief op 8 oktober in het Dr. Mollercollege in Waalwijk te presenteren. Zij maken dan kans op een stimuleringsprijs van 5000 tot 25.000 euro om hun idee of initiatief te realiseren of verder uit te werken. “Twee of drie winnaars (afhankelijk van de hoogte van de aanvraag) gaan met de eer strijken.” Onder d’n Plag zou het geld willen gebruiken om de grond aan te kopen die zij nu al huurt van de eigenaar en het daarna ook in te richten. Van de eigenaar van de grond hebben zij tot 1 november de tijd gekregen om de financiering voor de aankoop van de 2,8 hectare rond te krijgen.

Plannen
Het gemeenschapshuis beschrijft de plannen: “Voor de jeugd in over d’n dam en omstreken is het erg belangrijk dat de leefbaarheid zo optimaal mogelijk is en blijft. Het perceel geeft veel nieuwe mogelijkheden in natuurontwikkeling, ontmoeten en verbinden. Daarom willen we een natuurspeeltuin, cultuurheuvel en evenementenweide voor de jeugd realiseren. Voor de jonge kinderen is de natuurspeelplaats een prachtige, educatieve manier om natuur en spel te ontdekken. De cultuurheuvel geeft de mogelijkheid om in de natuur voorstellingen van de plaatselijke toneelgroep het Vlämke en muziekoptredens van Dedico te doen. Ook de basisschool kan gebruik maken van de cultuur heuvel om buiten in de natuur les te geven. Het evenementen terrein geeft jongeren gelegenheid in ontmoeten en gezamenlijke activiteiten te organiseren. Er zijn bij d’n plag, jongeren (Jong Onder d’n plag) die activiteiten voor jongeren in over d’n dam en omstreken organiseren. Deze jongeren zijn ontzettend enthousiast en hebben heel veel leuke ideeën voor de evenementenweide.”

Financiering
Onder d’n Plag is ook bezig om op andere manieren geld in te zamelen. “Dit project willen we gaan financieren door als Stichting Onder d’n Plag een lening van 300.000 euro te vragen vanuit de leefgemeenschap en betrokkenen.” Dit willen zij doen door de uitgifte van 600 obligatiecertificaten van 500 euro per stuk. “Zowel inwoners, gebruikers, ondernemers en andere betrokkenen bij Onder d’n Plag kunnen hieraan deelnemen.” Kijk voor meer informatie op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant