Afbeelding

‘Herperduin in woord en beeld’ door IVN Oss

Algemeen 264 keer gelezen

OSS | IVN Oss organiseert op 12 oktober een drietal korte lezingen over Herperduin.

De IVN vertelt over het programma voor die avond: “Herperduin is een prachtig natuurgebied binnen de gemeente Oss. Er wordt bij de lezingen ingegaan op een aantal aspecten ervan die momenteel actueel zijn. Allereerst kan men kennismaken met de bosopzichter van het gebied, Wouter van den Dungen. Hij is er inmiddels een jaar actief. Hij zal vertellen over zijn werkzaamheden. Hij zal ook, middels een presentatie, laten zien wat voor moois Herperduin te bieden heeft. Daarna zullen een tweetal sprekers van het IVN dieper ingaan op enkele specifieke onderwerpen. Er is onderzoek gedaan naar de roofvogels die in Herperduin voorkomen. De resultaten van dat onderzoek zullen belicht worden. Na een korte pauze wordt afgesloten met een uiteenzetting over de bereikte resultaten van de werkzaamheden. Er wordt ook kort ingegaan op het feit dat Oss zich ‘teruggetrokken’ heeft uit natuurgebied de Maashorst en hoe de samenwerking nu verloopt of gaat verlopen.
De avond eindigt met enkele voorstellen voor aanpak van de verdroging, die ook Herperduin duidelijk parten speelt. Kortom, een interessante avond met wisselende onderwerpen.”

Praktisch
De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20 in Oss. Het programma zal tot 22.00 uur duren. “Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is van harte welkom.” Bekijk voor meer informatie de nieuwsbrief van IVN op www.ivn.nl-afdeling-ivn/oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant