De winst tegen Jong AZ kon ongeveer 10 dagen gevierd worden. (Foto: Hans van der Poel)
De winst tegen Jong AZ kon ongeveer 10 dagen gevierd worden. (Foto: Hans van der Poel)

TOP Oss stelde geschorste speler op tegen Jong AZ

Overige sport 1.469 keer gelezen

OSS | TOP Oss heeft op vrijdag 11 november in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong AZ gespeeld met een speler die eigenlijk helemaal niet op het veld had mogen staan. Toshio Lake was voor die wedstrijd eigenlijk geschorst vanwege een vijftal gele kaarten, maar werd toch opgesteld. 

Lake vergaarde in de competitie tot nu toe vier gele kaarten tijdens dit seizoen. In zijn allerlaatste wedstrijd van het vorige voetbaljaar kreeg hij echter ook een kaart, en deze wordt meegenomen in het seizoen erop. De ironie wil dat de aanvaller deze gele kaart kreeg op bezoek in het Frans Heesen Stadion, toen nog in dienst van MVV. Dat maakt samen vijf gele kaarten. 

TOP Oss betreurt ten zeerste Lake ondanks zijn schorsing door een administratieve fout opgesteld te hebben. De club kan dan ook niet anders dan zowel tegenstander AZ als onze eigen supporters, sponsoren en vrijwilligers haar excuses aanbieden. Momenteel is TOP in overleg met AZ om een datum vast te stellen waarop de wedstrijd opnieuw gespeeld zal worden. 

Toshio Lake is in de eerstvolgende speelronde alsnog geschorst, evenals Lorenzo Piqué, nadat hij onlangs zijn vijfde gele kaart ontving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant