Snel antwoorden over de Osse kermis. (Foto: Hans van der Poel)
Snel antwoorden over de Osse kermis. (Foto: Hans van der Poel)

Beter Oss, VDG en SP willen snel antwoorden over Osse kermis

Algemeen 616 keer gelezen

OSS | De partijen Beter Oss, VDG en SP hebben vragen gesteld aan het college van B en W, en dan met name aan wethouder Warris, waarin ze uitbreiding van de kermis bepleiten en waarin ze aangeven nu toch wel eens snel antwoorden te willen.

Het duurt nog bijna 10 maanden voor het zover is, maar de gemeente moet de verpachting dit jaar al in gang zetten. Daarbij willen kermisexploitanten weten welke voorwaarden er gelden. Beter Oss stelde daarom twee maanden geleden al vragen over de kermis waarbij de wethouder toezegde snel met antwoorden te komen. Hij wachtte alleen nog op een rapport van bureau Respons, dat onderzoek deed naar de toekomst van de Osse kermis. Dat rapport zou in oktober klaar zijn. Daarna kon iedereen er kennis van nemen en was er nog voldoende rijd voor debat in de raad.

Tot op heden heeft de kermis echter nog niet op de agenda gestaan, en de verpachting zou voor 1 december de deur uit moeten. Daarom trekt Beter Oss nu weer aan de bel, waarin hij steun krijgt van de SP en coalitiepartij VDG. De drie partijen hebben samen een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Zij vragen Warris om de gestelde verruimingen in de pachtvoorwaarden op te nemen of anders in ieder geval te wachten tot de raad hierover heeft vergaderd. Ook eisen ze inzage in het rapport van Respons.

Wat Beter Oss, VDG en SP betreft moet er meer ruimte komen, door ook de Hooghuisstraat en een parkeerterrein aan de Oostwal te betrekken bij het kermisterrein. Dit ter compensatie van De Wal, waar komend jaar nog gebouwd wordt aan het Walkwartier. Ook willen de drie partijen de eindtijd voor attracties terug naar middernacht.

Uit de krant

Uit de krant