De Meteoor, Oude Litherweg 20 in Oss
De Meteoor, Oude Litherweg 20 in Oss

Alzheimer café: Als je het niet kan zeggen, zing het dan

Algemeen 736 keer gelezen

OSS | Maandag 12 december komt zorgzangeres Eva van den Bosch vertellen over de kansen en mogelijkheden van haar prachtige werk. Zij komt met haar individuele zangsessies thuis bij mensen met dementie. 

Het geheugen voor muziek blijft heel lang in tact. De individuele zangsessies zijn bewezen effectief voor mensen met alle vormen en stadia van dementie. Het activeert slapende en verwaarloosde netwerken in het brein, en verbetert de stemming. Het brengt herinneringen terug en bevordert sociaal contact. Het verbetert de kwaliteit van leven. Kortom: Een “warm bad“ voor zowel degene met dementie en de mantelzorger als zijn of haar naasten. 

Interactief optreden
Eva zal naast het aanbieden van een presentatie over wat muziek doet met je ook voor een interactief optreden zorgen.

Iedereen is welkom in het Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, hun kinderen, vrijwilligers, hulpverleners en andere belangstellenden. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis.

Praktisch
Om 9.00 uur opent het Alzheimer Café op 12 december haar deuren en om 19.30 uur start het programma tot 21.30 uur in ontmoetingscentrum ‘Meteoor’, Oude Litherweg 20 in Oss.

Voor meer informatie:
alzheimercafeoss@ons-welzijn.nl.
Tel: 088-3742525

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant