De wolf is terug in Nederland. Praat mee in de Groene Engel
De wolf is terug in Nederland. Praat mee in de Groene Engel

Groene Engel vertoont opzienbarende natuurfilm Wolf

Algemeen 587 keer gelezen

OSS | Cultuurpodium Groene Engel heeft op vrijdagavond 2 december een speciale thema-avond rondom de wolf. Op deze avond wordt de opzienbarende natuurfilm Wolf vertoond en is er na afloop van de film een nagesprek met wolfkenner Leo Linnartz. 

Film Wolf
Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf.

Nagesprek
Na de film is er een nagesprek met Leo Linnartz van Ark Natuurlijkontwikkeling. ARK leert mensen opnieuw samen te leven met de wolf. Samen met een brede coalitie van betrokken partijen werkt ARK hieraan in Wolven in Nederland. Ook hebben ze bijgedragen aan een breed gedragen wolvenplan voor Nederland. ARK geeft voorlichting en volgt de ontwikkelingen in binnen- en buitenland op de voet.

Schapen
Speciale aandacht heeft natuurlijk de schapensector die in haar dagelijks werk als eerste te maken heeft met de nieuwkomer. Ook zal de eventuele tamheid van de wolf, en het schieten op het dier met een paintball-geweer ongetwijfeld gespreksonderwerp zijn.

Praktisch
De filmavond begint om 19:30 uur, de zaal is om 19.00 uur open, en een ticket kost 12,50 euro. Kijk ook op: https://www.groene-engel.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant