Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Ontwerpen van Duurzame Polder is begonnen

Algemeen 1.009 keer gelezen

REGIO | De projectgroep Duurzame Polder is begonnen met het ontwerpen van verschillende varianten voor het plaatsen van windmolens in de polder tussen Oss en Den Bosch. Hierbij wordt onder rekening gehouden met de reacties van omwonenden tijdens de recente bewonersbijeenkomsten.

Bewoners vroegen tijdens die bijeenkomsten eveneens of het mogelijk is om bij een vergelijkbaar windmolenpark te gaan kijken. De projectgroep is daarom bezig om in januari een dergelijke ‘windsafari’ te organiseren. Het is ook de bedoeling dat er in januari een gezondheidsseminar gaat plaatsvinden waarvoor experts worden uitgenodigd om over de gezondheidsaspecten van het project te praten.

Komende bijeenkomsten
Ook staat er nog een reeks bijeenkomsten op de planning met belangenorganisaties, initiatiefnemers en bewonersgroepen. De eerste van deze bijeenkomsten is op 12 december. “Op de agenda van deze bijeenkomst staat de voortgang van het ontwerpend onderzoek en de voorbereiding van de bewonersbijeenkomsten begin 2023”, laat de projectgroep weten.

Nieuwe projectleider
Sinds 11 november is Erik Opdam aangetreden als projectleider, hij vervangt Jos Pierey. Erik Opdam vertelt over zijn aanstelling: “Ik ga mij met plezier inzetten voor het realiseren van de windturbines in een omgeving waar plek is voor bestaande en nieuwe activiteiten. Ik heb eerder gewerkt aan gebiedsontwikkeling, ruimte voor water, tracébesluiten voor spoor- en snelwegen en aan oplossingen voor energie- en klimaat. Ik zie ernaar uit om de betrokkenen bij de plannen te ontmoeten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant