Grote Voedselbankactie op 10 december
Grote Voedselbankactie op 10 december

Inzamelingsactie Voedselbank Oss op 10 december

Algemeen 670 keer gelezen

REGIO | Maar liefst bij twaalf supermarkten en zes speciaalzaken houdt de Voedselbank voor Oss en Omgeving zaterdag 10 december een inzamelingsactie. Aan de klanten van al deze winkels wordt gevraagd een extra product of munt te kopen voor de Voedselbank. Zo hoopt de organisatie voor de feestdagen en eerste maanden van 2023 de voedselpakketten goed en gezond te kunnen samenstellen. 

Het is voor het eerst na de eerste grote inzamelingsactie in 2019 dat de Voedselbank massaal aanwezig is in de regio. De afgelopen jaren was dit door het coronavirus onmogelijk. Vorig jaar werd wel op de locatie van de Voedselbank een ‘drive through’ gehouden. Volgens campagneleider en bestuurslid van de Voedselbank Henk Snijders was die vorm van inzameling een welkom alternatief. ,,Maar onze ervaring is dat als we bij de winkels staan, dat we meer ophalen. De mensen zijn dan eerder bereid iets te kopen voor de Voedselbank.”

De Voedselbank is door de hele regio aanwezig. ,,Natuurlijk in Oss, maar ook in Geffen, Lith, Berghem, Ravenstein, Herpen, Heesch en Schaijk.” Het vergt volgens Snijders een hele organisatie. ,,We kunnen onmogelijk al die locaties met onze eigen zestig vrijwilligers bemensen, daarom is het verheugend dat we zowel hulp krijgen.” 

Deze mensen komen uit de politiek of zijn docenten van het Maaslandcollege, leden van serviceclubs, armoedewerkgroepen en andere personen die de Voedselbank een warm hart toedragen. De campagneleider is blij dat bijna tweehonderd mensen die dag hun handen uit de mouwen steken. 

Voor het eerst doen dit jaar naast supermarkten speciaalzaken mee. Dat zijn de winkels in het Osse winkelcentrum De Ruwert die ook levensmiddelen verkopen. Snijders is blij met het initiatief van het winkelcentrum, waar naast de supermarkten AH en Nettorma andere winkels zich eveneens inzetten voor de Voedselbank. ,,Dat geeft ongetwijfeld een speciale verbondenheid die dag in het winkelcentrum.” 

Bij Keurslager Peters, kaaswinkel Den Elzen, Schouten groenten en fruit, de Visscher en de bakkerijen Bakker Bart en Lamers zijn op 10 december muntjes te koop voor 1 euro. Voor dat bedrag kan de Voedselbank dan later producten kopen bij deze winkels. Verder zal KamerOsso de strijkers- en blazersgroep van stadsharmonie KVA op de actiedag enkele muziekstukken spelen om de aandacht van het winkelend publiek te trekken. 

Wethouder Jacco Peter Hooiveld zal de actie in Oss officieel starten in de AH aan het Burchtplein om 9.00 uur. Burgemeester Marieke Moorman zal bij de Jumbo in Heesch om 09.00 uur aandacht vragen voor de inzameling.



Waar kunt u de Voedselbank
steunen:
OSS: Winkelcentrum de Ruwert; AH Burchtplein; Voedselbank Rossinistraat
BERGHEM: AH Sint Willebrodusstraat
HERPEN: Plus Rogstraat
RAVENSTEIN: Boni Schaafdries
HEESCH: AH Het Dorp; Jumbo Schoonstraat
GEFFEN: Jumbo Aloysiusplein
LITH: Plus Mgr. Bekkersstraat

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant