D66 wil momument voor de gastarbeider
D66 wil momument voor de gastarbeider

D66 Oss wil monument ter ere van de gastarbeiders

Algemeen 668 keer gelezen

OSS | Als het aan D66 Oss ligt wordt er een monument opgericht voor de vele gastarbeiders die sinds 1957 naar Oss zijn gekomen.

Volgens D66 heeft de gastarbeider “een belangrijke rol gehad in de opbouw van onze prachtige gemeente en zou een monument ter ere van de gastarbeiders recht doen aan de erkenning en waardering van deze groep.”

“De gastarbeiders hebben gewerkt voor bedrijven zoals; Zwanenberg, Thomassen & Drijver, Bergoss en de Unox/Hartog en zij gingen ervan uit dat zij ooit terug zouden gaan naar hun geboorteland en dat ze tijdelijk in Nederland zouden verblijven. Zij werden destijds daarom ‘’gastarbeider’’ genoemd. De meeste van deze gastarbeiders zijn uiteindelijk in Nederland gebleven en hebben een bijdrage geleverd aan onze mooie gemeente. Echter is hier nooit echt monumentaal aandacht aan besteed”, zo stellen de democraten.

De partij wil van het College van B&W weten of ze bereid is om te kijken naar de mogelijkheden om een monument ter ere van de gastarbeiders te realiseren en organisaties uit de stad te betrekken bij de aard en de locatie van dit monument. Ook vraagt d66 of er budget voor vrijgemaakt kan worden vanuit de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant