Kermis wordt weer als vanouds.
Kermis wordt weer als vanouds. Foto: Hans van der Poel

Kermis in Oss ‘moet zijn oude allure terugkrijgen’

Algemeen 1.761 keer gelezen

OSS | De kermis in Oss wordt weer net zo groot als voor de corona-pandemie, zo heeft het college van B&W besloten. Door het wegvallen van het Walplein en de Burgwal als kermisterrein was de kermis 2022 flink kleiner. Het stadsbestuur wil de kermis nu “zijn oude allure teruggeven”.

De gemeente onderzoekt nu of delen van de Hooghuisstraat en de Oostwal geschikt zijn als aanvulling op het kermisterrein. Dat de Oostwal terugkomt in de kermisplannen is één van de aanbevelingen uit het rapport van onderzoeksbureau Respons over de kermis in Oss. 

Uit het rapport blijkt verder dat er kermisfeesten dienen te worden georganiseerd, dat de sfeer en de beleving verhoogd moeten worden, dat de kermis gepromoot moet worden en dat de Osse kermis 10 dagen moet duren. Bovendien moeten de sluitingstijden weer verlengd worden naar de tijden zoals die voor corona golden. 

Het college van B&W komt nu met dit advies omdat de inschrijving (verpachting) voor de kermis van 2023 tussen 1 en 5 december 2022 gepubliceerd moet zijn. De gemeente gaat een kermisvisie opstellen om de ambities voor de toekomst van de kermis vanaf 2024 te bepalen. De aanbevelingen uit het rapport zijn hiervoor de basis. Het college van B&W gaat over dit rapport en de kermisvisie nog in gesprek met de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant