Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Zineb Redouane. Zij kwam om het leven door een traangasgranaat.
Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Zineb Redouane. Zij kwam om het leven door een traangasgranaat.

Amnesty International vraagt inwoners van Oss brieven te schrijven tegen onrecht

Algemeen 406 keer gelezen

OSS | Ieder jaar op 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - worden wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in de Bibliotheek Oss komen mensen op 10 december tussen 10 uur en 16 uur samen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Tijdens Write for Rights schrijven mensen brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde individuen te verbeteren. 

In 2022 vindt de tiende editie van Write for Rights plaats. Het evenement begon in 2013 als Schrijfmarathon op het kantoor van Amnesty International in Amsterdam, en groeide uit tot een landelijk event met honderdduizenden deelnemers. Dankzij alle lokale vrijwilligers in het hele land is Write for Rights nu de grootste schrijfactie voor de mensenrechten in Nederland. Het schrijven van brieven heeft de situatie van veel mensen al verbeterd. Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty International machthebbers om onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om mensen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid.

Doe mee
Op zaterdag 10 december kun je van 10.00 uur tot 16.00 uur terecht in Bibliotheek Oss om één of meerdere brieven te schrijven. De Bibliotheek zorgt voor schrijfmateriaal en voorbeeldbrieven. Meer informatie op www.nobb.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant