Trien in Herpen, 12/5 jaar alles tussen saté en kreeft.
Trien in Herpen, 12/5 jaar alles tussen saté en kreeft.

Sateetje, kreeft en alles ertussenin

Algemeen 4.145 keer gelezen

HERPEN | In oktober bestond restaurant Trien in Herpen 12½ jaar. Dat jubileum werd klein gevierd, maar het is een mooie aanleiding om terug te blikken. Eigenaars Djeffrey en Jolanda Megens zijn trots en kijken vol vertrouwen vooruit.

In 2010, middenin de kredietcrisis, waagde horecadier Djeffrey Megens de sprong: een eigen restaurant. Zijn vrouw Jolanda sprong mee, al hield ze haar baan in het ziekenhuis voor de zekerheid nog eventjes aan. Maar gasten wisten het gezellige Trien aan de Rogstraat in Herpen al snel te vinden. “Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze”, zegt Djeffrey nu.

Iedereen welkom
Trien ontwikkelde zich. Jolanda: “We begonnen heel bewust met relatief simpele gerechten. Maar de mensen die kwamen, wilden meer, zo merkten we.” Djeffrey: “We waren toen niet van plan om kreeft op de kaart te zetten, maar na drie jaar stond het er wel op. Net als oesters. Maar we bieden ook een sateetje en een tosti. Iedereen is hier welkom.”

In de watten
Ze hechten onder meer waarde aan goede porties, mooi opgemaakte borden en vooral aan gastvrijheid. Djeffrey: “We vinden het heel belangrijk dat we gasten een avondvullend uitje bieden. We leggen je in de watten, of je nu elke week uit eten gaat, of er misschien even voor gespaard hebt.”

Positief
De afgelopen jaren waren door de coronacrisis uitdagend en de toekomst is door de energiecrisis spannend. Maar negativiteit staat niet in het woordenboek van het echtpaar. Djeffrey: “We houden niet van klagen. We genieten van ons vak en het fijne team dat we hebben.” Tijdens de laatste lockdowns kregen Djeffrey en Jolanda te zien wat ze hebben opgebouwd. Jolanda: “Mensen kwamen uit alle windstreken hiernaartoe om eten af te halen en ons een hart onder te riem te steken. Dat was erg fijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant