Platenzaak wil’m in Oss.
Platenzaak wil’m in Oss.

Wil’m in Oss moet de deuren sluiten

Algemeen 9.557 keer gelezen

OSS | Op 20 februari gaat de platenzaak Wil’m in Oss dicht. Het filiaal in Veghel is verkocht en voor zijn spellenwinkel is eigenaar Willem Arts in onderhandeling voor een overname. “Ik ga verplicht met pensioen”, zo zegt Arts op 8 december tegen de website entertainmentbusiness.nl.

Het verkopen van zijn winkels had Willen Arts niet zien aankomen. “We hebben een helemaal te gekke tijd gehad, maar het is om gezondheidsredenen beter om te stoppen.” Arts kampt met een aandoening die hij zelf omschrijft als ‘een dief in je hoofd die je langzaam beroofd van verstand’. “Een hersenziekte dus. De doctoren hebben veel onderzocht maar weten niet wat het is, of wat ze eraan kunnen doen om het te genezen. Rust is goed en daarom hebben we deze beslissing genomen.”

Arts neemt officieel afscheid op zaterdag 1 juli. Dat viert hij met ‘een festival voor de deur’ inclusief livemuziek en een barbecue. “Het gaat geen treurige gebeurtenis worden hoor. Ik ben niet dood. Ik neem afscheid van een aantal te gekke jaren in de muziekretail en dat doe ik met een feestje. Ik ben supertrots wat wij de afgelopen jaren hebben neergezet. Het was het achtbaanritje wel en natuurlijk was ik liever nog 20 jaar doorgegaan, maar het is niet anders. Het voordeel is dat ik straks op dinsdagmiddag samen met mijn vrouw, zonder schuldgevoel een spelletje in de tuin kan spelen. We hebben 40 jaar alleen maar gewerkt en nu kunnen we genieten”, aldus Arts tegen de entertainmentsite.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant