Het distributiecentrum van PLUS op Vorstengrafdonk in Oss.
Het distributiecentrum van PLUS op Vorstengrafdonk in Oss. Foto: Hans van der Poel

SP wil met bedrijventerreinen de hoogte in vanwege ruimtegebrek

Algemeen 1.213 keer gelezen

OSS | De SP wil dat er op bedrijventerreinen meer in de hoogte gebouwd gaat worden. Zij willen niet dat de gemeente vanwege de krapte op bedrijventerreinen hier landbouwgrond voor gaat gebruiken. “Als we al landbouwgrond willen omzetten, doe dat dan voor woningbouw”, aldus Adrie Geerts. Aanleiding is een brief van ondernemersvereniging VNO-NCW Brabant-Zeeland aan de provincie die wijst op een tekort aan bedrijventerreinen.

Bedrijventerrein Vorstengrafdonk is volgens de SP snel volgebouwd en Heesch-West heeft vertraging opgelopen. “Maar is er écht geen ruimte?”, vraagt Geerts zich af. “Ga je kijken op de oudere gedeelten van Danenhoef of Elzenburg, dan zie je nog steeds veel laagbouw. In de hoogte is er dus nog plaats genoeg. En waarom zou je op bedrijventerreinen niet hoger gaan bouwen dan bijvoorbeeld 12 of 15 meter?” Geerts vervolgt: “Laat de gemeente eerst eens de stofkam door de huidige regels voor Elzenburg en Danenhoef halen. Ze liggen op een prima plek en zijn uitstekend ontsloten. Zulke terreinen moet je koesteren. Dat kun je het beste doen door juist daar meer ruimte te bieden.”

Vragen aan het college
De SP heeft vragen gesteld aan het college van b&w, onder andere over welke beperkingen gelden op bestaande bedrijventerreinen en of die heroverwogen kunnen worden om hogere bouw toe te staan. De partij vraagt ook aandacht voor verduurzaming die vooral bij bedrijven moet plaatsvinden: “Bedrijven en instellingen in Oss verbruiken samen ongeveer 80 procent van de in Oss gebruikte elektriciteit en ongeveer 60 procent van het in Oss gebruikte gas.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant