Station Ravenstein, spoor 1.
Station Ravenstein, spoor 1.

Station Ravenstein stijgt flink in waardering

Algemeen 2.310 keer gelezen

RAVENSTEIN | Station Ravenstein scoort goed bij de treinreizigers. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2022, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail.

Zo’n 85.000 reizigers werd afgelopen jaar gevraagd wat zij van hun station vonden. Voor het zevende jaar op rij stijgt de waardering voor stations. Reizigers gaven stations vorig jaar een gemiddeld rapportcijfer van 7,32. In 2021 was dat 7,31 en in 2016 was dat nog 6,94. NS is beheerder van alle stations.

Ten opzichte van vorig jaar doet Ravenstein het erg goed en komt het station zelfs in de Top 3 van meest gewaardeerde stations van Brabant. Reizigers geven Ravenstein een 7,6. “In 2018 is het station nog vernieuwd en afgelopen jaar is de overweg beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Daarnaast is het onkruid uit de fietsenstalling gehaald”, zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. En dat is te merken in de ervaring van reizigers, die het station nog schoner en frisser vinden.

Station Deurne is het meest gewaardeerde station van Brabant. Het station wordt als ruimtelijk en overzichtelijk ervaren. Ravenstein volgt Deurne op de voet met een mooie tweede plaats als meest gewaardeerde station.

Uit de krant