Davina Michelle is de headliner op 1 juli tijdens Muze Misse.
Davina Michelle is de headliner op 1 juli tijdens Muze Misse.

Penny Klamer-Suppers draagt stokje Muze Misse over aan de jeugd

Algemeen 1.401 keer gelezen

OSS | Penny Klamer-Suppers stopt na komende editie met het Muze Misse Festival, zo maakte zij vorig jaar al bekend. De opvolgers staan inmiddels ook klaar: Het zijn de 23-jarige Brent Bouwens en Tomas Flinterman Brands, opgegroeid met het festival, enorm ambitieus en erop gebrand om ook de komende jaren een goed festival in Oss neer te zetten.

Penny Klamer, de motor die Muze Misse draaiende hield en jaar in, jaar uit de grootste artiesten naar het intieme Jan Cunenpark bracht is inmiddels 74 jaar oud. Al 60 jaar organiseert ze evenementen in Oss, waarvan al 30 jaar in het Jan Cunenpark. In die plek schuilt volgens Penny het geheim van Muze Misse: “Het is uitgegroeid tot een groot festival door klein te blijven”. Dit allemaal dankzij de fijne samenwerking met het Osse bedrijfsleven en een enthousiaste groep vrijwilligers. Niet alleen Penny’s kinderen, ook haar kleinkinderen werken ondertussen mee aan het festival. “Ik vind het fantastisch dat juist die jonge generatie nu het stokje gaat overnemen.” 

Brent Bouwens en Tomas Flinterman Brands waren als kleine jochies al met hun familie op het festival te vinden. De jonge Osse ondernemers willen dat het blijft bestaan: “We vonden het altijd al een mooi evenement voor Oss. Toen we hoorden dat Penny het stokje over wil dragen zijn we in contact gekomen met elkaar. Na een paar fijne gesprekken was de kogel door de kerk; Tomas en ik gaan ervoor zorgen dat dit mooie evenement wordt voortgezet.”

Brent is geen broekie, hij is al sinds zijn 14e werkzaam in de evenementenbranche en is drie jaar geleden gaan samenwerken met zijn goede vriend Tomas. Ze kunnen alvast een beetje over Penny’s schouder meekijken in aanloop naar het festival van dit jaar, op 1 en 2 juli, dat nog onder haar leiding staat. “Er is een goede klik en dat is zo fijn. Terwijl ik werk aan de 15e editie van deze zomer, krijgen zij alvast een kijkje in de keuken. Volgend jaar is het aan hen om Muze Misse te organiseren. We gaan voor een soepele overgang en we hebben afgesproken dat ik nog even op de achtergrond mee zal blijven denken”, vertelt Penny.

Want, zo benadrukt Brent: “Het belangrijkste voor ons is dat het karakter van Muze Misse blijft zoals het altijd is geweest; een festival voor het hele gezin, met goede artiesten/bands, op een mooie locatie en wat Oss op de kaart zet!”


Penny Klamer-Suppers draagt stokje Muze Misse na 2 juli helemaal over.

Uit de krant