De inbeslaggenomen snorfiets uit Berghem.
De inbeslaggenomen snorfiets uit Berghem. Foto:

Berghemse jongen is snorfiets na anderhalf uur al kwijt

Algemeen 3.992 keer gelezen

BERGHEM | Hij had de snorfiets net anderhalf uur. Toen kon een 16-jarige jongen uit Berghem de scooter al weer inleveren.

De politie was in Berghem aan het surveilleren, en zag een snorfiets op de rijbaan rijden. Naast dat de snorfiets op het fietspad had moet rijden, viel het ook op dat de snorfiets ongeveer 50 kilometer per uur reed, terwijl een snorfiets maximaal 25 kilometer per uur mag rijden.

Bij controle bleek de bestuurder, 16 jaar oud, wel in het bezit van een rijbewijs, maar de snorfiets stond nog op de WOK (Wachten Op Keuren) status. Wanneer een WOK-status op een voertuig staat, mag deze niet op de openbare weg rijden, tenzij je onderweg bent naar een keuringsstation.

Vanwege de hoge snelheid werd de snorfiets meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de snorfiets een maximale snelheid van 78 kilometer per uur te halen. Ook was de snorfiets ook niet verzekerd en had hij een gladde achterband.

De bestuurder werd bekeurd voor de overschrijding van de constructiesnelheid (78 kilometer per uur) en het rijden met een WOK-status. Voor de overige feiten kreeg hij een waarschuwing. De scooter werd in beslag genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant