De Iftar biedt Ossenaren en nieuwe Ossenaren een gelegenheid om met elkaar kennis te maken.
De Iftar biedt Ossenaren en nieuwe Ossenaren een gelegenheid om met elkaar kennis te maken.

Maaltijd Iftar voor Ossenaren en nieuwe Ossenaren

Algemeen 1.146 keer gelezen

OSS | Op vrijdag 14 april organiseert de stichting Thuis in Oss een Iftar in Theater De Lievekamp in Oss. Iftar is de maaltijd die Moslims tijdens de vastenmaand Ramadan direct na zonsondergang nuttigen. 

Onder het motto ‘integreren doe je samen’ schuiven tijdens deze Iftar Ossenaren en Nieuwe Ossenaren, Moslims en niet-Moslims, aan voor een gezamenlijke maaltijd. Dit jaar is dat extra bijzonder omdat er geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Maaltijd verzorgd door Syrische en Turkse gemeenschap
Stichting Thuis in Oss organiseert projecten en events met als doel het bevorderen van integratie. De Iftar is daarvan een voorbeeld. De Iftar biedt Ossenaren en nieuwe Ossenaren een gezellige en laagdrempelige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Niet zelf een gerecht
Bezoekers van de Iftar hoeven deze keer niet zelf een gerecht mee te brengen. Dit jaar wordt de maaltijd namelijk verzorgd door de Syrische en Turkse gemeenschap in Oss, samen met vrijwilligers van Thuis in Oss. In ruil daarvoor vragen zij bezoekers om een donatie voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Doneren kan op de avond zelf of via www.thuisinoss.com.  

Aanmelden
Aanmelden voor de Iftar kan tot maandag 10 april 20:00 uur via www.thuisinoss.com/iftar_2023.

Uit de krant