Basisschool de Lockaert kan naar de overkant zodat hier huizen komen.
Basisschool de Lockaert kan naar de overkant zodat hier huizen komen.

Ontmoeten in nieuw te bouwen wijkcentrum Oss Noord-West

Algemeen 2.226 keer gelezen

OSS | Het College van B en W is van zins om dertig jaar lang een ruimte te huren voor het nieuwe wijkcentrum dat aan de Looveltlaan in Oss Noord-West dient te verschijnen. Dit wijkcentrum wordt door BrabantWonen gebouwd. Naast het wijkcentrum worden er ook nieuwe woon-zorgappartementen gerealiseerd en 18 sociale huurwoningen.

De Multifunctionele Accommodatie (MFA) zal verschijnen recht tegenover het winkelcentrum en de bedoeling is dat Vereniging Bonte Hoef een van de gebruikers van het wijkcentrum wordt. 

Het stadsbestuur wil een eenmalige investering doen van € 750.000,- als een tegemoetkoming voor de meerkosten van de ‘doos-in-doos’ constructie en het verhogen van de begane grond. “Met zo’n box in box-constructie kunnen er meer en hardere bastonen geproduceerd worden, zonder dat de buurt daar last van heeft”, legt wethouder Den Brok uit.

Als alles meezit zal de nieuwe MFA in 2025 in gebruik worden genomen. Dat is mede afhankelijk van de procedures die nog gevolgd moeten worden, zoals aanpassing van het bestemmingsplan, en de mogelijkheden tot het aanleggen van parkeervoorzieningen bij het wijkcentrum.

Even verderop
De gemeente is ondertussen ook een haalbaarheidsstudie gestart voor drie gebouwen in de wijk Oss Noord-West. De gebouwen zijn de basisscholen de Polderhof en de Lockaert, en de sportzaal de Ussenstelt. De studie moet nog verder worden uitgewerkt, maar de Lockaert zou bijvoorbeeld kunnen verhuizen naar de overkant, waardoor die locatie vrijkomt voor woningbouw.

Uit de krant