Afbeelding
Advertorial

VCA basis examen halen? Dit kun je verwachten!

Algemeen 353 keer gelezen

Wil je het VCA Basis diploma graag in één keer behalen? Bij In1keerVCA volg je een speciale e-learningmodule, waarmee je je thuis al goed kunt voorbereiden op de dagcursus. Deze e-learning bevat een uitgebreid lesprogramma met ondersteunende video’s en toetsen, waarmee je voldoende kennis kunt opdoen om de cursusdag succesvol te volgen. De cursusdag wordt op diverse locaties in heel Nederland aangeboden, zodat er altijd een locatie in jouw buurt is. Tijdens de cursusdag krijg je nuttige tips en trucs mee, zodat ook jij in één keer kunt slagen! De VCA Basis dagcursus omvat zowel theoretische training als een examentraining. Door op de juiste manier vragen te lezen en te beantwoorden, kun je valkuilen vermijden en je VCA-diploma met glans behalen!

Wat houdt VCA Basis in?

VCA Basis staat voor de VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers Basisveiligheid. Deze cursus is speciaal ontworpen voor medewerkers die basiskennis moeten hebben op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het is met name relevant voor medewerkers die uitvoerende taken uitvoeren op een bouwplaats. Haal hier de VCA Basis diploma.

Indien je een leidinggevende functie hebt of zelfstandig ondernemer bent, is het vereist om in het bezit te zijn van het VCA VOL diploma om te kunnen werken bij een VCA-gecertificeerd bedrijf. Naast de reguliere VCA Basis cursus bestaat er ook een VCA Basis Groen variant. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor medewerkers werkzaam in de groene sector, zoals hoveniers.

Inhoud van het VCA Basis examen

Bij het VCA-examen word je getest op zowel kennisvragen als toepassingsgerichte vragen. Het examen is opgedeeld in vier delen:

Deel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van werkzaamheden;

Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden;

Deel C: Beheersen van specifieke gevaren;

Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties.

Het examen bevat diverse vraagtypen, waarbij elke vraag één punt waard is. Bij gedeeltelijk correcte antwoorden kun je een halve of een kwart punt verdienen.

Meerkeuze: Kies het juiste antwoord uit de opties;

Matrix: Beoordeel de juistheid van meerdere uitspraken;

Rangschikken: Orden een reeks items in de juiste volgorde;

Meervoudig: Selecteer meerdere correcte antwoorden;

Matching: Verbind de keuzemogelijkheden met elkaar.

Het examen: wanneer ben je geslaagd?

Het VCA Basis examen bestaat uit een totaal van 40 vragen. Om te slagen, dien je minimaal 26 punten te behalen, wat overeenkomt met een score van 65% op de vragen. Het examen wordt digitaal afgenomen en je krijgt 60 minuten de tijd om het VCA Basisveiligheid examen te voltooien. Direct na het indienen van je examen krijg je op het scherm te zien of je geslaagd bent of niet. Bij een succesvolle afronding word je de volgende werkdag ingeschreven in het Centraal Diploma Register. Binnen twee weken ontvang je jouw officiële diploma en pasje per post. 

Uit de krant