Nelissenstraat in Berghem. (Foto Google Maps)
Nelissenstraat in Berghem. (Foto Google Maps)

Berghs Verzet verzet zich tegen sloopplannen Mooiland in Berghem

Algemeen 2.657 keer gelezen

BERGHEM | Tijdens een huurdersbijeenkomst is afgelopen week het huurderscomité Berghs Verzet opgericht. Berghs Verfzet is het niet eens met de sloopplannen van woningcorporatie Mooiland in de Broersstraat, Nelissenstraat, Bernhardstraat, en de Parlevlietstraat in Berghem.

Het comité, dat er mede op initiatief van de SP is gekomen, heeft de volgende doelstellingen:
1. De woningen worden niet gesloopt, maar gerenoveerd en verduurzaamd.
2. Mooiland moet stoppen met huurders persoonlijk te benaderen. Dit werkt intimiderend en mensen voelen zich onder druk gezet. Mooiland stelt het allemaal mooier voor dan het in werkelijkheid gaat zijn.
3. Om de leefbaarheid in de wijk te behouden moet Mooiland vaste contracten aanbieden aan nieuwe huurders, dus geen tijdelijke huurcontracten.
4. Om de doorstroming en leefbaarheid in de wijk te bevorderen dient er ook een sociaal plan te komen bij renovatie. Als bewoners verhuizen tijdens de renovatie moeten dezelfde tegemoetkomingen voorgesteld worden als nu uit het sociaal plan.

Berghs Verzet laat weten dat ze ook klaar staat voor de huurders in de wijk. “Als de huurders vragen hebben of ze willen graag dat iemand bij een gesprek aanwezig is, zal het comité voor hen klaar staan. Het comité vertegenwoordigt de huurders in de wijk.”

De komende tijd zal het Berghs Verzet alles op alles zetten om sloop van de woningen te voorkomen. Het comité rekent daarbij op de steun van de bewoners. “Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat onze woningen blijven”, aldus het comité.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant